GeriHamur İşi Tarifleri Çıtır mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır mantı tarifi

Çıtır mantı tarifi

Mantıyı hep suda haşlanmış olarak yiyorsanız, bu kez de yağda kızarmış çıtır mantıyı deneyin.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:
    • 3 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 1 tutam tuz
    • 1 su bardağı su
    İç harcı için:
    • 300 gram kıyma
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Karabiber
    Domates sosu için:
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    Yoğurt sos için:
    • Yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    Kızartmak için:
    • Zeytinyağı

    Çıtır mantı tarifi Nasıl yapılır?

    Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.

    İç harcı için kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın.

    Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın.

    Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın.