Çıtır mantar cipsi tarifi
Balkabağı, lahana gibi farklı sebzelerden yapılan cipsleri biliyorsunuz. Peki ya mantar cipsi? Mantarı atıştırmalık olarak tüketmek isterseniz, çıtır çıtır mantar cipsi tarifi bütün incelikleriyle aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 300 gram istiridye mantarı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta akı
- 50 gram mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram un
Çıtır mantar cipsi tarifi Nasıl yapılır?
Un, kabartma tozu ve mısır ununu karıştırın. Mantarları uç kısımlarından ayırarak temizleyin ve yıkayın. Yatay şeritler şeklinde kesin. Yumurta aklarını çırpın. Mantarları yumurta akına batırıp, süzdürün. Daha sonra her tarafı un ile kaplanacak şekilde un karışımına bulayın. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Unlu mantarları çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kızarttığınız mantarları kağıt havlu üzerine alın ve tuzlayarak sıcak servis yapın.