GeriAtıştırmalık Tarifleri Çıntar kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıntar kavurması tarifi

Çıntar kavurması tarifi

Muğla mutfağının eşsiz lezzetleri saymakla bitmez. Çok sevilenlerinden biri de çıntar mantarı kavurması. Genellikle Ege ve Akdeniz’de yetişen bu mantarı nar ekşili sosla yemeklerin yanında aperatif olarak sunabilirsiniz. Çok dikkatli tüketilmesi gereken mantarın kavurmasını herkes çok sevecek. Peki meşhur Muğla çıntar kavurması nasıl yapılır?

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çıntar mantarı
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı toz kırmızı biber

 

Çıntar kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Çıntarları, fazla ezmemeye dikkat ederek bol suda yıkayın.

Suyunu süzdüğünüz mantarları büyük parçalar halinde doğrayın.

Kızartma tavasında ısıttığınız yağda alt üst ederek kızartın.

Kavurduğunuz çıntarları bir tabağa alın.

Ayrı bir kapta sarımsakları ezin.

Sarımsakların üzerine nar ekşisi ve toz kırmızı biber ilave edin.

Hazırladığınız sosu, kızartılan çıntarları servis ederken üzerine dökün.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...