Çilekli panna cotta tarifi
Klasik bir İtalyan tatlısı olan çilekli panna cotta oldukça lezzetli!
Yapımı için malzemeler
- 200 mililitre krema
- 45 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 gram yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 100 gram yoğurt
- 100 gram çilek püresi
- 30 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- Rendelenmiş çikolata
- Çilek dilimleri
- Nane yaprağı
Çilekli panna cotta tarifi Nasıl yapılır?
Kremayı, vanilyayı ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine ıslanacak kadar soğuk su ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine jelatini atın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karışımı geniş bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yoğurdu oda sıcaklığına gelen karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın ve buzdolabına koyup donmalarını sağlayın.
Bu sırada 30 gram şekeri, çilek püresi ile birlikte ısıtın. 1 tatlı kaşığı toz jelatinin üzerine soğuk su dökün. Eriyen jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan çilekli karışımı panna cotta'ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek panna cotta'larınızı servis yapabilirsiniz.