GeriTatlı Tarifleri Çikolatalı lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı lokma tarifi

Çikolatalı lokma tarifi

Günümüzde sokak lezzetleri trendlerinin ilk sırasında çikolata dolgulu lokmalar yer alıyor. Lezzetiyle neredeyse herkesi etkisi altına almış olan bu tatlıyı tarifimizi kullanarak, evinizde de kolayca hazırlamanız mümkün. İçi dolgulu dışı ise çikolata kaplı olan bu lokmaları denemek isterseniz, leziz çikolatalı lokma tarifimiz hemen aşağıda…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

kızartmak için

  • Sıvı yağ

Vanilyalı krema için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram çikolata

Üzeri için:

  • Sütlü çikolata
  • Beyaz çikolata

Çikolatalı lokma tarifi Nasıl yapılır?

Lokmanı hamurunu hazırlamakla başlayın.

Ilık süt, maya ve şekeri kilitli bir poşetin içine koyup güzelce karıştırın.

Mayanın harekete geçmesi için 5 dakika kadar dinlendirin.

Un ve tuzu da ekleyip poşetin kilitlerini kapatın. Hamuru poşetin üzerinden yoğurun.

Hamuru güzelce yoğurduktan sonra üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

Bu sırada kullanacağınız kremaları hazırlayın.

Vanilyalı kremayı hazırlamak için, süt, un, şeker ve yumurtanın sarısını bir tencereye alıp karıştırın.

Kremayı sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

Krema koyulaştıktan sonra vanilyayı ilave edin.

Biraz daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız kremayı ayrı bir kasenin içine alın. Kasenin üzerini streç filmle sarıp soğumaya bırakın.

Çikolatalı kremayı hazırlamak için, süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın.

Tencereyi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynayan kremanın içine çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Daha sonra ayrı bir kaba aktarıp çikolatalı kremayı da streç filmle sararak üzerini kapatıp, soğumaya bırakın.

Mayalanan hamurun havasını çıkartın.

Kilitli poşetin içindeki hamuru, poşetin bir köşesinde toparlayın.

Poşetin ucunu keserek küçük bir delik açın.

Kızartma işlemine başlamak için bolca yağı tencerenin içine alın.

Ocağı orta ateşte açın ve tencerenin ısınmasını bekleyin.

Yağ ısınınca ocağı kısık ateşe alın ve poşeti sıkarak çıkan hamuru top olacak şekilde keserek kızgın yağın içine atın.

Lokmaların her yerinin eşit pişmesi için karıştırın.

Renk değiştiren lokmaları kevgir kullanarak tencereden alarak yağını süzdürün.

Daha sonra hazırladığınız kremaları, krema sıkma torbalarının içine aktarın.

Kremaları lokmaların içine bolca sıkın.

Üzeri için kullanacağınız çikolatayı benmari usulü ile eritin.

Vanilyalı ve çikolatalı krema ile doldurduğunuz lokmaları servis tabağına alın.

Lokmaların yarısının üzerine erittiğiniz sütlü çikolatayı, diğer yarısının üzerine de beyaz çikolatayı dökün.

Lokmaları dilediğiniz gibi süsleyerek hemen servis edin. Afiyet olsun.