GeriTatlı Tarifleri Çikolata topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata topları tarifi

Çikolata topları tarifi

Aniden gelen tatlı krizlerini bu basit tatlıyla dindirebilirsiniz. İşte çikolata topları tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 küçük paket pötibör bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 90 gram sütlü çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş file badem
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Çikolata topları tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencereye alın ve üzerindeki köpükleri ayırarak kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp çikolatayı ufak parçalara bölerek içine ekleyin. Toz şekeri de bu anda ekleyin. Çikolata ve toz şeker eriyene kadar karıştırın ve ardından karışımı soğumaya bırakın.

Ayrı bir kabın içine bisküvileri kırın ve içine süt, kakao, kavrulmuş file badem ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı karışımı bisküvili karışımın içine az az dökün. Hamurunuz hazır.

Çikolatalı hamurunuzu minik toplar haline getirerek rendelenmiş Hindistan cevizine batırın ve servis edin.