GeriEt Yemeği Tarifleri Ciğer köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ciğer köftesi tarifi

Ciğer köftesi tarifi

Doğu Anadolu'nun en sevilen yemeklerinden ciğer köftesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo ciğer
  • 2 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 bardak kuru reyhan
  • 5+1/4 bardak köftelik bulgur
  • 1 buçuk bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Servis için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

Ciğer köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Ciğeri iyice doğrayıp kıyma haline getirin. Daha sonra soğan ve biberinizi de aynı şekilde kıyın. Üzerine tuzu, karabiberi ve reyhanınızı da ekleyin. İçine bulguru da ekledikten sonra iyice karıştırın. Karıştırırken içine azar azar su ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra bulgurunuzdan avuç içi kadar parçalar koparıp yuvarlayın ve sonra da elinizle bastırarak köfteler hazırlayın.

Büyük bir tencereye su koyun ve içine tuz atıp suyu kaynatın. Daha sonra bu köfteleri bu suya atın ve haşlayın. Birbirine yapışmaması için arada karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra köfteleri süzgeçle alın. Başka bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içine kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Kızmış kırmızı pul biberi köftelerin üzerinde gezdirin. Üzerine de kıydığınız maydanozu dolaştırın ve bu şekilde servis edin.