Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Çiğ dolma tarifi
Denizli mutfağından leziz bir yemek olan çiğ dolmaya aslında pek de yabancı değilsiniz. Klasik biber dolmasına benzetilse de farklıları bulunuyor. Kuru patlıcan ile yapılması, harcına bulgur eklenmesi ve yağda kızartılmasıyla diğer dolmalardan ayrılıyor. Yapımı oldukça basit ve doyurucu olan çiğ dolmasını yoğurtla servis ederseniz tadından yenmez.Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 12 adet kuru patlıcan
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Çiğ dolma tarifi Nasıl yapılır?
Kuru patlıcanları bir tencerede haşlayın.
Bulguru sıcak suyla ıslatın ve içine tuz ilave edip bekletin.
Uygun bir tavada soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salça, bulgur, maydanoz, dereotu, karabiber ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
Harcınız hazır olunca kuru patlıcanların içini doldurun.
Zeytinyağında kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...