GeriSebze Yemeği Tarifleri Cifne (Zıplak) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cifne (Zıplak) tarifi

Cifne (Zıplak) tarifi

Eskiden sebzeleri, meyveleri diğer mevsimlere de taşımanın en yaygın yolu kurutmaktı. Bugün de birçok kişi sebze meyve kurutma işlemini sürdürüyor. Isparta mutfağına ait bir yemek olan cifnede de kurutulmuş taze fasulye ve kurutulmuş domates kullanılıyor. Yapımı oldukça kolay bir yemek olan cifne bir o kadar da doyurucu. İşte denemek isteyenler için cifnenin malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kase kurutulmuş taze fasulye
  • 2 çorba kaşığı kuru kıyma
  • 8-10 parça domates kurusu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ  
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2-3 su bardağı su

Cifne (Zıplak) tarifi Nasıl yapılır?

Kurutulmuş olan taze fasulye ve domates kurusunu ayrı kaselerde 5-6 saat önceden soğuk suda bekletin.

Fasulyeleri bol suda haşlayın ve süzün.

Diğer taraftan tencerede kısık ateşte kıymayı eritin.

Eriyenkıymaya yemeklik doğradığınız kuru soğanı da ilave edip kavurmaya devam edin.

Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Su ilave edip kaynamaya başlayana kadar bekleyin.

Islattığınız domates kurusunu ilave edin ve karıştırın.

Özleştikten sonra haşladığınız fasulyeyi ekleyerek yaklaşık yarım saat kadar kısık ateşte pişirin.

Genelde yufka ve kuru soğan ile birlikte tüketilir. Afiyet olsun...