GeriBörek Tarifleri Çi börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çi börek tarifi

Çi börek tarifi

Çi börek Tatar mutfağının en bilinen ve en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. Yanında bol köpüklü buz gibi bir ayran da olunca kaç tane yediğinizin hesabını bilemediğiniz bu enfes böreği evde yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için

  • 3 bardak un
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz

İçi için

  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Baharat

Çi börek tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaba un, tuz ve sirkeyi alıp suyu az az ilave ederek bir hamur yoğurun. Nemli bir bezle üzerini kapatıp dinlendirin.

Bir tencerede ince kıyılmış soğanları kavurup kıymayı baharatlarla beraber pişirin. Dinlenen hamurdan küçük bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Bir kısmına harçtan koyun, diğer yarımı üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın.

Kızmış olan bol yağda kızartın.