GeriTatlı Tarifleri Cevizzade tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizzade tarifi

Cevizzade tarifi

Cevizzade içindeki bol miktarda cevizi ve kaymağıyla enfes bir şerbetli tatlı. Özellikle misafirlerine çok fazla uğraşmadan nefis tatlılar servis etmek isteyenler için çok uygun çünkü baklavalık hazır yufka ile yapılıyor. Yeterince merak ettiyseniz cevizzadenin tarifi huzurlarınızda.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gram kaymak
  • 300 gram dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı

Cevizzade tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.

Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp içine limon suyunu ilave edin.

15 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Dört adet baklavalık yufkayı üst üste dizin.

En üstteki baklavaya kaymağı sürün.

Cevizleri kaymağın üzerine her yerine gelecek şekilde serpin.

İki parmak genişliğinde sardığınız tatlıyı yine iki parmak genişliğinde verev dilimlere ayırın.

Dilimleri tepsiye dizip tepsi dolana kadar bu işleme devam edin.

Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Tepsiniz dolunca ısınmış fırına verin ve üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız cevizzadeler biraz ılınınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Şerbeti çekmesi için 10 dakika beklettiğiniz tatlıları hemen servis edebilirsiniz.

Tatlının uzun süre şerbette kalması gevrekliğini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle yemeden hemen önce pişirip şerbetlemeye özen gösterin.