GeriKek Tarifleri Cevizli ve üzümlü kek dilimleri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli ve üzümlü kek dilimleri tarifi

Cevizli ve üzümlü kek dilimleri tarifi

Misafirlerinize sunabileceğiniz hem sizin hem de çocuklarınızın da çok beğeneceği bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı üzüm
  • 10 adet taze kayısı
  • 1 adet portakal
Kek için:
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Cevizli ve üzümlü kek dilimleri tarifi Nasıl yapılır?

Üzümü ılık suda bekletin. Mikserde tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyin. Fırına dayanıklı, yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.

İri dövülmüş ceviz, fındık, doğranmış kayısı, üzüm, portakal suyu ve tarçını karıştırın. Hazırladığınız karışımı kekin üstüne eşit şekilde yayın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Kremayla süsleyip servis yapabilirsiniz.