GeriTatlı Tarifleri Cevizli un helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli un helvası tarifi

Cevizli un helvası tarifi

Mutfakların vazgeçilmez tatlılarından biri olan un helvası neredeyse herkesin damak zevkine hitap ediyor. Çok temel malzemelerle yapılan ve hazırlanışı da bir o kadar kolay olan un helvasının kıvamını tutturamadığınız zaman ise sonuç hüsran olabiliyor. Sizin için Çankırı mutfağına ait bir lezzet olan cevizli un helvasının tarifini hazırladık. Mutlaka denemelisiniz çünkü çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su veya süt
  • Kırılmış ceviz

Cevizli un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri derin bir tencerede kaynatın.

Helvanın yapılacağı ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağ ilave edin.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar yağda kavurun.

Kırılmış cevizleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.

Yağda kavrulan un pembeleşince kaynatılmış şekerli suyu üzerine dökün ve hızlı bir şekilde su çekilene kadar karıştırın.

Suyu çekilince helvanız servise hazır demektir. Afiyet olsun...