GeriTatlı Tarifleri Cevizli üç kaşık tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli üç kaşık tatlısı tarifi

Cevizli üç kaşık tatlısı tarifi

Üç kaşık tatlısı adını, kullanılan malzemelerinin ölçüsünden alıyor. Hem lezzeti hem de adıyla çok ilgi gören üç kaşık tatlısını denemek isterseniz, enfes üç kaşık tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

  • Bolca Hindistan cevizi

Cevizli üç kaşık tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın.

Şeker tamamen eriyene, yumurtalar iyice köpürene kadar çırpın.

Daha sonra kabın içine önce sıvı yağı ve sütü daha sonra sırasıyla irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.

En son kırılmış cevizleri de ekleyip kaşıkla güzelce karıştırın.

Karışımı yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kabın içine döküp yayın.

Karışımınızın kıvamı kek hamurundan biraz daha akışkan olacaktır.

Önceden 160 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlınız piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin.

Bu arada şerbetini hazırlayın.

Başka bir kapta süt ve şekeri güzelce karıştırın.

Şeker tamamen eridikten sonra şerbetiniz hazır.

Ilınan tatlıyı dilimleyin.

Üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelmesi için serin bir yere alın.

Oda sıcaklığındaki tatlınızı en az 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.

Üzerine Hindistan cevizi serpiştirip hemen soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.