GeriTatlı Tarifleri Cevizli hira tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli hira tatlısı tarifi

Cevizli hira tatlısı tarifi

İrmikli ve şerbetli tatlı seven herkesin bayılacağı bir lezzet, cevizli hira tatlısı. Özel günlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı denemek isterseniz, cevizli hira tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

İçini doldurmak ve dışını kaplamak için:

  • Ceviz
  • 1 su bardağı irmik

Cevizli hira tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamak için suyu tencereye ilave edin. Tenceredeki su ısınınca ocaktan alın.

Şekerini ekleyin ve sürekli karıştırıp şekeri eritin. Şerbetiniz hazır.

Yoğurdu, irmiği, yumurtayı, yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı derin bir kabın içine alın.

Unu da yavaşça ekleyip kaptaki karışımı güzelce yoğurun.

Karışımın kıvamına göre un ekleyebilir veya azaltabilirsiniz.

Hamurun içine koyacağınız cevizleri küçük parçalara ayırın.

Hamurunuzu küçük parçalar halinde top top ayırın.

Her bir hamur topunun içini parmağınızı kullanarak açın.

Açtığınız hamur toplarının içine ceviz parçalarını koyun ve üzerlerini hamurla kapatarak top haline getirin.

Son olarak, irmiği küçük bir tabağın içine doldurun. İçine ceviz parçaları koyduğunuz hamur toplarını irmik tabağında yuvarlayın.

Böylece hamurların her yerini irmikle kaplamış olacaksınız.

150 derece ayarlanmış fırında hamur toplarını kızarana kadar pişirin.

Pişen tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tatlı, şerbeti tamamen çektikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.