GeriTatlı Tarifleri Cevizli güllaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli güllaç tarifi

Cevizli güllaç tarifi

Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlısı olan güllacı bir de cevizli deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı gül suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 250 gram ceviz
  • 1 adet nar

Cevizli güllaç tarifi Nasıl yapılır?

Sütü ısıtın. Daha sonra, 2 su bardağı toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz sütü cam tepsiye dökün ve güllaçları parçalara ayırıp, tepsinin içinde ıslatın.

Güllaçların ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir cam fırın tepsisine dizin ve kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.