GeriMeze Tarifleri Cevizli biber tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli biber tarifi

Cevizli biber tarifi

Cevizli biber, Hatay mutfağının nefis mezelerinden biri. Birkaç basit malzemeyle kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, sıcacık ekmeğin üzerine de sürüp yiyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. İşte, sofralarınıza renk ve lezzet katacak cevizli biberin malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet baş biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 gram ceviz içi
  • Kimyon
  • Tuz

Cevizli biber tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri sıcak suda yumuşaması için 20 dakika kadar bekletin.

Çekirdeklerini ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzdürün.

Biberlerin suyu süzülünce ceviz, soğan, ıslatılmış kızarmış ekmek ya da kuru ekmek ilave edin.

Kimyon ve tuzu da ekleyip püre haline getirin.

Afiyet olsun...