Çeşm-i nigar çorbası tarifi
Kırmızı mercimekle yapılan çeşm-i nigar çorbası, farklı çorba tarifleri arayanlar için birebir. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızdaki yerini kısa sürede sağlamlaştıracak çeşm-i nigar çorbasının tarifi aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
- Tuz
- Sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- Yarım limon suyu
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Nane
- Pul biber
Çeşm-i nigar çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar suyun içinde haşlayın.
Soğanı rendeleyin.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Haşlanmış mercimekleri tencereye alın.
Tavuk suyunu ve suyu da ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak tuzunu da ekleyip 15 dakika kadar kaynatın.
Pişen çorbanızı blender’dan geçirin.
Kıvamı çok koyu olursa içine biraz daha sıcak su ekleyin.
Süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Terbiyeye çorbadan ekleme yapıp ılıştırdıktan sonra karıştırarak azar azar tencereye ilave edin.
Sosu için tereyağı ve zeytinyağını sos tavasında kızdırın.
Salçayı, naneyi ve pul biberi de ekleyip kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun…