Çerkez tavuğu tarifi
Çerkez tavuğu en kolay ve lezzetli mezelerin başında gelir. Birkaç parça tavuk, biraz ekmek içi biraz da cevizle harikalar yaratabilir, ortaya çıkardığınız lezzetle herkesi büyüleyebilirsiniz. İşte pratik bir lezzet arayanlar için benzersiz Çerkez tavuğu tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet karanfil
- 4-5 dal maydanoz
Tarator için:
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 3 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:
- Kırmızı toz biber
- 3-4 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çerkez tavuğu tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı ve havucu soyup irice doğrayın.
Tavukları soğan, havuç, karanfil ve maydanozla birlikte üzerini geçecek kadar suda haşlayın.
Yumuşayan tavukların suyunu süzüp kenara alın, etlerini bir çatal yardımıyla ince ince didikleyin.
Ekmek içlerini ve sarımsakları, tavuk suyu, baharatlar ve sıvı yağla mutfak robotundan geçirin.
Ceviz içlerini de ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tüm malzemeyi robotta çekin.
Cevizli sosu haşlanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı biber serpip süsleyin. Afiyet olsun!