GeriHamur İşi Tarifleri Cepli sandviç poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cepli sandviç poğaça tarifi

Cepli sandviç poğaça tarifi
Kolaylıkla hazırlanabilecek harika bir atıştırmalık...

Kolaylıkla hazırlanabilecek harika bir atıştırmalık...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı süt kaymağı
  • 1-2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta akı
  • 6-7 su bardağı elenmiş un
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Dilerseniz susam veya çörek otu
  • Araları için
  • Kaşar peynir
  • Domates
  • Salatalık
  • Maydanoz
  • Marul
  • Sivri biber
  • Dereotu
  • Salam-Sosis-Sucuk

Cepli sandviç poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına maya, ılık süt ve suyu alın. 5 dakika kadar bekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Mümkünse elinizi yağa batırarak tatlı tabağı büyüklüğünde pişi açar gibi açın. Bezeye yağ gezdirin. Fırça yardımı ile bir yüzünü yağlayın. Bu yüzünü ortadan katlayarak D şekli verin. Bir tarafını uzun bırakın, yani uçlar tam denk gelmesin. Tekrar yağlayın ve V şeklini alacak biçimde yeniden katlayın. Fırın tepsinize dizerken açık kalan kısmına parmak uçlarınızla bastırın ki kabarınca çok açılmasın. Yine bu kısmını tepsiye gelecek şekilde az çevirerek yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. En az 30 dakika tepside dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı sürü , susam serpin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ilındığında aralarına dilediğiniz malzemeleri yerleştirip sandviç olarak sunun.