GeriKurabiye Tarifleri Çatal kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çatal kurabiyesi tarifi

Çatal kurabiyesi tarifi

Çayın ve kahvenin yanına çok yakışacak, kolay mı kolay bir kurabiye tarifi arıyorsanız çatal kurabiye tam size göre. Birkaç temel malzemeyle kısa süre içinde hazırlayıp pişirebileceğiniz bu kurabiyeyi mutfağınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Sıvı yağ

Çatal kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını krema kıvamı alana kadar mikserle çırpın.

Pudra şekerini ilave edip karıştırın.

Nişasta, tuz ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.

Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.

Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak yaparak tepsiye dizin.

Çatalı sıvı yağa batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.

Önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin.

Kurabiyeler kızarınca fırından çıkarın ve servis edin.