Fotoğraf: İHA
Son Güncelleme:
Çaşır turşusu tarifi
Erzurum mutfağının en sevilen ve de en şifalı olduğuna inanılan lezzetlerinden biri çaşır. Doğada kendiliğinden yetişen çaşır otu yaz aylarında sofraların yıldızı. Bu lezzeti diğer mevsimlere taşımak isteyenler de çaşırın salamura da denen turşusunu yapıyor. Yörelere göre çakşır, çaşur ya da helız diye de adlandırılan çaşırın turşusunun tarifini sizin için araştırdık. Yöresel lezzet meraklıları mutlaka tatmalı...
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram çaşır otu
- Tuz
- Su
Çaşır turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Çaşırları iyice ayıklayıp yıkayın.
Bir tencerede bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yumuşayan çaşırları bol tuzla harmanlayıp bir kavanoza doldurun.
Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu buzdolabına kaldırıp 1 hafta bekletin.
Bu sürenin sonunda çaşırlar ekşiyip salamura halini alacaktır.
Yemeklerin yanında afiyetle tüketebilirsiniz...