GeriSebze Yemeği Tarifleri Çaşır kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çaşır kavurması tarifi

Çaşır kavurması tarifi

Çaşırın turşusu ve yemeği yapıldığı gibi kendisi de şifa kaynağı bir ot. Erzurum'un dağlarından çaşırı toplayanlar, bu bitkinin suyunun mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrısına iyi geldiğini belirtiyorlar. Bu otu bulabildiğiniz takdirde çeşitli yemekler hazırlayarak faydalanabilirsiniz. Erzurum mutfağının yöresel lezzeti çaşır kavurması da evde denemek isteyenler için bir alternatif olabilir. İşte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram çaşır
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Çaşır kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Çaşırın uç kısımlarını temizleyip suda haşlayın. Tuz ilave edin.

Haşlanan çaşırları soğuk suya atıp acısının çıkması için yaklaşık 30 dakika bekletin.

Sudan çıkarıp ince ince kıyın.

Daha sonra tavada tereyağıyla kavurun.

Kavrulduktan sonra üzerine yumurtaları kırın. (Yumurtaları ayrı bir kapta çırptıktan sonra da ilave edebilirsiniz.)

Çok az karıştırarak akı matlaşana kadar pişirin.

Biberini de serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...