GeriTatlı Tarifleri Çarşamba kıvratması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çarşamba kıvratması tarifi

Çarşamba kıvratması tarifi

Burma tatlısına benzer bir tatlı tarifimiz var. Samsun yöresine ait Çarşamba kıvratması tatlısı. Adını Samsun'un Çarşamba ilçesinden alan bu tatlının yapımı çok basit. Misafirlerinizin de bayılarak yiyeceği bir tatlı olan Çarşamba kıvratmasını kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 adet yumurta
  • Yarım kilo nişasta
  • Yarım paket margarin
  • 1 kilo çekilmiş fındık
  • Yarım kilo toz şeker
  • 1 kilo buğday unu

Çarşamba kıvratması tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaseye buğday ununu koyup üstüne, yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin.

Yumurta büyüklüğünde olacak şekilde bezeler yapıp bir tepsiye dizerek dinlendirin.

Şeker ile fındık içini birbirine karıştırın.

Dinlenen hamuru nişastayla birlikte oklava yardımıyla açın.

Açılan yufkanın üzerine fındık içini yeterli miktarda serperek oklava ile rulo haline getirin ve sıkıştırarak yağlanmış tepsiye dizin.

Daha sonra erittiğiniz tereyağını tepsiye dizdiğiniz ruloların üzerine fırça ile sürün.

Üzeri kızarıncaya kadar fırında 180 derecede pişirin.