Çaput pilavı tarifi
İçinde asma yaprağı ve koruk suyu bulunan son derece leziz ve farklı bir yemek çaput pilavı. Denizli mutfağının az bilinen bir yöresel lezzeti olan çaput pilavının tadına bakmak için illa Denizli’ye gitmenize gerek yok. Bu yemeği kendi mutfağınızda yapıp yemek isterseniz bu tarifimizi çok beğeneceğinizden eminiz.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak et suyu
- 30 gram tereyağı
- 50 milim koruk suyu
- 100 gram kuzu eti
- 12 taze asma yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Çaput pilavı tarifi Nasıl yapılır?
İlk önce pirinci yıkayıp 15 dakika suda bekletin.
Tencerede tereyağını eritin.
Pirinci süzüp tereyağı erittiğiniz tencereye koyup kavurun.
Bir tavaya kuzu etini koyup, baharat ve tuz ekleyip kavurmaya devam edin.
Etler suyunu salıp çektikten sonra pirinçlere ilave edin ve karıştırıp bir kenara alın..
Bu esnada asma yaprağını ince ince doğrayın.
Koruk suyu yani yeşil üzüm suyunu ve et suyunu asma yaprakları ile beraber bir tencerede kaynatın.
Bu suyu pirinçlerin üzerine dökün ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın, afiyet olsun.