GeriBörek Tarifleri Buzluk böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buzluk böreği tarifi

Buzluk böreği tarifi

Akşam işten eve geldiğinizde hızlı bir yemek aradığınızda ya da bir anda bastıran davetsiz misafirlere karşı mahcup olmak istemediğinizde yardımınıza koşacak bir börek tarifimiz var. İçine arzu ettiğiniz malzemelerden koyup farklı çeşitlerde hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt

İçi için:

  • Arzu ettiğiniz malzemeler

Üzeri için:

  • 125 gram tereyağı

Buzluk böreği tarifi Nasıl yapılır?

2 adet yufkayı üst üste koyun. Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde kesin. (2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9-10 şerit çıkarabilirsiniz.) Tereyağını bir tavada eritin ve sütü ilave edin. Kestiğiniz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürün. (Alt yufkaya sürmeyin.) İç malzemeyi ucuna koyup, muska şeklinde sarmaya başlayın. Bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayın.

Süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirin. Sudan geçirdiğiniz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştırın ve dondurucuya kaldırın. İstediğiniz zaman börekleri buzluktan çıkarıp çözdürmeden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar tereyağını kızdırın ve hemen böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.