GeriTatlı Tarifleri Burma baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burma baklava tarifi

Burma baklava tarifi

Burma baklava evde yapabileceğiniz baklava tarifleri arasında en kolaylarından biri. İki adet hazır baklava yufkasıyla çok kısa bir sürede yapabileceğiniz burma baklava hem çok pratik hem de çok ekonomik. Kıvamının püf noktası sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmesi olan burma baklavanın tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 200 gram çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Burma baklava tarifi Nasıl yapılır?

Şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç) tencereye koyup kaynatın.

Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.

İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyup eritilmiş tereyağı gezdirin ve ceviz içini serpiştirin.

Oklavayla beraber sıkı bir şekilde sarın.

Dikkatlice büzgü büzgü olacak şekilde form verin ve dikkatlice oklavadan sıyırın.

Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin.

Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.

Kalan tereyağını en üste gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edin.