Bulgur mücveri tarifi
Adının bulgur mücveri olduğuna bakmayın, içinde o kadar çok sebze var ki... Zaten yeşil renginden de anlaşılabiliyor ne kadar sağlıklı olduğu. Özellikle vejetaryenseniz ya da et yemeyen misafirleriniz geliyorsa, bu hem çok doyurucu hem de çok lezzetli mücveri mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet havuç
- 7-8 yaprak karalahana veya pazı
- 5-6 adet taze soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet dereotu
- 6-7 sap taze nane
- 1/3 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Yarım bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım su bardağı ılık su
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Bulgur mücveri tarifi Nasıl yapılır?
Bulguru ılık su ile ıslatın. Suyunu tamamen çekip kupkuru kalana kadar bekletin. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Pazı veya kara lahananın saplarını kesip atın, yaprakları ince ince kıyın. Yeşil taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi de yine incecik kıyın. Kırmızı biberi minik küpler halinde doğrayın.
Tüm malzemeyi geniş bir kaba koyun. İçine yumurta, yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, un ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın, elle yoğurarak malzemenin birbirine yapışmasını sağlayın.
Tavaya koyduğunuz yağı kızdırın, mücverde olduğu gibi kaşık kaşık alınan malzemeyi altı üstü nar gibi olana dek kızartın. Kızartılan mücverleri önce kağıt havlu üzerine alın, sonra servis tabağına dizin.