GeriHamur İşi Tarifleri Bükme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bükme tarifi

Bükme tarifi

Bükme, Afyonkarahisar’a ait bir tür börek. Genellikle haşhaşlı ve mercimekli yapılan bükme, mercimek yerine patates kullanılarak da yapılabiliyor. Adını katlama şeklinden alan bükme, Afyonkarahisar’da genellikle vişne hoşafıyla veya kavun ve karpuzla servis ediliyor. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz bükmenin tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı iç yağı
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 100 gram haşhaş
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Bükme tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri önceden ıslatıp haşlayın. Yumuşayınca süzün.

Soğanı yemeklik doğrayıp kenara alın.

Unu tuz ve suyla karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamuru ikiye ayırıp parçalardan birini iç yağıyla açarak yufka haline getirin.

Yufkanın üzerine sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürün.

Yufkayı bohça şeklinde katlayıp kenara alın.

İkinci hamura da aynı işlemleri uygulayın.

Bu yufkanın ortasına ilk bohçayı yerleştirip yeniden bohça şeklinde katlayın ve kenara koyun.

Soğanı sıvı yağda kavurun.

Süzdüğünüz mercimeklere soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edin.

Hamuru 16 parçaya ayırıp her parçayı oklavayla dikdörtgen şekilde açın.

Yufkaların ortasına mercimekli harçtan koyup iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatın.

Bütün malzemeyi bu şekilde tükettikten sonra 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…