Bruschetta tarifi
Zengin malzemeli ve iştah acıcı bruschetta, hem doyurucu hem çok lezzetli bir ikram.
Yapımı için malzemeler
- 8-10 dilim pastırma
- 3-4 adet cherry domates
- 2 yaprak marul
- 2 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kepekli yuvarlak ekmek
- 100 gram tam yağlı beyaz peynir
- Haşlanmış yumurta
Bruschetta tarifi Nasıl yapılır?
Pastırmaları küçük şeritler halinde kesin, hafif çıtır olana kadar fırınlayın.
Marulları şerit halinde kesin. Domatesleri ve beyaz peynirleri minik küpler haline getirin. Zeytinyağını, fesleğenleri ve sarımsağı blender'dan geçirin.
Ekmeği dilimler halinde kesip iki tarafı da kıtır kıtır olacak şekilde fırında kızartın.
Üzerinde zeytinyağı ile yaptığınız sosu sürün. Haşlanmış yumurtaları kesin ve dilimleri ekmeğin üzerine koyun. Ardından diğer malzemeleri çok fazla taşmayacak şekilde ekmeklere yerleştirin.
En son zeytinyağlı sosu bir kez daha üzerinden geçirin.