GeriSebze Yemeği Tarifleri Börülce köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Börülce köftesi tarifi

Börülce köftesi tarifi

Börülce köftesi Çanakkale yöresine ait bir tarif. Haşlanmış börülceyi çeşitli malzemelerle karıştırıp kızgın yağda kızartarak yapabileceğiniz bu köfteye, bir tür mücver de diyebiliriz. Kış aylarında farklı bir kızartma aradığınız zamanlar için çok uygun. Servis ederken yanına yoğurt eklemeyi unutmayın.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Börülce köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Börülcelerinizi orta ateşte 1 saat haşlayıp süzün. Bu börülceleri içine nane, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, domates, karabiber, kekik, pul biber, tuz ve un ekleyip yoğurup harcınızı hazırlayın.

Zeytinyağını kızdırdığınız tavaya harçtan bir yemek kaşığı dökün ve üstüne bastırıp yassılaştırın. Pembeleştiğinde tavadan alın.