Geriİçecek Tarifleri Böğürtlenli, adaçaylı limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Böğürtlenli, adaçaylı limonata tarifi

Böğürtlenli, adaçaylı limonata tarifi

Adaçayının baharatlı kokusu limonataya çok yakışıyor.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 4-5 adet adaçayı

Böğürtlenli, adaçaylı limonata tarifi Nasıl yapılır?

Limonları ikiye bölün ve suyunu sıkın. Kabuklarını ayrı bir yerde blender’dan geçirin ve üstüne bir su bardağı şeker ekleyip, iyice karıştırın. Üzerine 2 litre suyu, böğürtlenleri ve ada çayını ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.