GeriSebze Yemeği Tarifleri Bici aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bici aşı tarifi

Bici aşı tarifi

Yöresel lezzetleri hepimiz ayrı bir seviyoruz. Ankara yöresine ait bici aşı da bu çok sevilen yöresel lezzetlerden. Tüm Türkiye’nin tarifini merak ettiği bici aşının malzemelerini ve yapılışını aşağıda sizin için anlattık. Adana’nın bici bici tatlısıyla karıştırılmaması gerektiğini belirtip hemen tarife geçelim. İşte bici aşı tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 20 adet taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Bici aşı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın.

Asma yapraklarını da yıkayıp ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencerede ısıtıp içine soğanları ekleyin.

Soğanlar kavrulduktan sonra içine salçaları ve asma yapraklarını ilave edin.

Birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyu ekleyin.

Su kaynadığı noktada içine bulguru ekleyin.

Bulgurlar kabarınca ateşten alıp tabaklara bölüştürün.

Bu esnada sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırarak sos yapın.

Bici aşının üzerine yoğurtlu sosu gezdirip servis edin. Afiyet olsun…