Son Güncelleme:
Biberli ayran tarifi
Malatya’ya özgü yöresel bir lezzet olan biberli ayran acı sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet. Özellikle kebap ve lahmacunla çok iyi bir ikili oluşturan bu ayranı denemeden geçmemelisiniz. İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 adet acı Arnavut biberi
- 1 adet yeşil biber
- 1 demet semizotu
- Tuz
Biberli ayran tarifi Nasıl yapılır?
Tuz ile süzme yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Sonra 3 su bardağı su ilave edip karıştırın. Semizotunu bir tencerede biraz su ilavesi ile 5 dakika kadar haşlayın. Süzüp yoğurt ve su karışımının içine ilave edin.
Biberleri ince ince dilimleyin ve ayrana katın. Yaklaşık 1-1,5 saat bekletin. İçine buz ilave ederek bu yöresel lezzetin tadına varın.