GeriÇorba Tarifleri Bezelye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bezelye çorbası tarifi

Bezelye çorbası tarifi

Kansızlığa iyi gelen bezelyenin çorbası hem çok lezzetli hem de pratik!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardak bezelye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bezelye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın. Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın. Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte blender'dan geçirin. Tencerede tereyağını eritin, unu ilave edip 2-3 dakika karıştırın.

Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin, tekrar karıştırın. Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın.

Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin.