GeriSebze Yemeği Tarifleri Beşamel soslu brokoli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamel soslu brokoli tarifi

Beşamel soslu brokoli tarifi

Tüm ebeveynlerin derdi çocuklarının sebzenin faydalarından yararlanmasını sağlamak. Ancak çocuklar da o sebzeyi yememek konusunda çok iddialı. O halde biz de sevecekleri şekilde pişirelim!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 5 bardak sıcak su
Beşamel sos için:
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam taze çekilmiş tane karabiber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri.

Beşamel soslu brokoli tarifi Nasıl yapılır?

Brokolilerinizin sap kısımlarını keserek çiçeklerin ayırın ve suda iyice yıkayın. Bir tencerede kaynamış suya brokolileri atıp 6-7 dakika kadar yumuşayana dek pişirin. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp fırın kabına dökün.

Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağını erittikten sonra içine unu dökün ve kısık ateşte çevirin. Üstüne yavaşça soğuk sütü döküp aynı zamanda çabukça karıştırın. Bu şekilde topaklanmanın önüne geçebilirsiniz Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı fırın kabınızdaki brokolilerin üzerine dökün ve üstüne rendelenmiş kaşarları gezdirin. Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın ve brokolinizi fırın ısındıktan sonra üstü altın rengi olana kadar pişirin. Çocuğunuza sıcak sıcak yedirin. Görün bakın o brokoli nasıl bitecek!