Benye (Beignets) tarifi
Fransız usulü bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz dilediğiniz aromalarla çeşitlendirerek veya sade olarak tüketebileceğiniz benyelerin tarifi hemen aşağıda... Fransız usulü lokma tatlısı diye tarif edebileceğimiz benyenin geleneksel olarak pudra şekeri ve tarçına bulanarak tüketildiğini de belirtmeden geçmeyelim.
Yapımı için malzemeler
- 60 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 500 gram un
- 42 gram yaş maya
- 150 mililitre su
- 70 gram şeker
Benye (Beignets) tarifi Nasıl yapılır?
Bütün malzemeleri bir kabın içinde çırpmaya başlayın. En son unu ekleyerek yoğurun. Güzelce yoğurduğunuz hamuru kabarana kadar dinlendirin. Beklettiğiniz hamuru istediğiniz boyutta bezelere ayırın.
Bu aşamada dilerseniz içine herhangi bir meyve kompostosu ekleyip bekleterek, benyelerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Küçük bezelere ayırdığınız hamurların tekrar kabarmalarını bekleyin.
Bir tencereye tereyağı koyun ve ısıtın. Kabaran benyeleri, tencerede çevire çevire kızartın. İçini iyice pişirin. Kısık ateşte, uzun süre çevirerek kızartırsanız hem yakmazsınız hem de içini iyice pişirebilirsiniz. Pişen benyelerinizin her yerini şekere veya şekerli tarçına bulayın ve artık hazır. Hemen sıcak olarak servis edebilirsiniz.