GeriMutfak Tüyoları Bayramiç beyazı nedir? Bayramiç beyazı nerede ve nasıl yetiştirilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayramiç beyazı nedir? Bayramiç beyazı nerede ve nasıl yetiştirilir?

Bayramiç beyazı nedir? Bayramiç beyazı nerede ve nasıl yetiştirilir?

Bayramiç beyazı, tadı, rengi, kokusu ve görüntüsü ile merak edilen meyvelerden biri. Uzun süre dayanıklılık gösteren Bayramiç beyazı, coğrafi işarete sahip meyve türlerinden biri. Peki Bayramiç beyazı nedir? Bayramiç nerede ve nasıl yetişir? İşte konuyla ilgili detaylar...

Bayramiç beyazı, tadı ve aromasıyla diğer nektari türlerinden ayrılıyor. Sadece Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinden yetişen meyve, yetiştiği bölgenin toprağına bağlı bitkilerin özelliğini taşımaktaıdr. Bu sebeple farklı topraklarda yetişmemektedir. İşte Bayramiç beyazıyla ilgili bilgiler...

Bayramiç beyazı nedir?

Bayramiç beyazı, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yetişen beyaz bir nektarin çeşidi. 2013 yılında ’Bayramiç Beyazı’ adıyla Türkiye’de coğrafi işaret tescili yapılan ürün ürün rengi, tadı, kokusu ve aroması ile dikkat çekiyor.

Bayramiç beyazı nerede yetişir?

Bayramiç ilçesinde, Kazdağları’nın endemik meyvesi olan coğrafi işaretli nektarini ’Bayramiç beyazı’, 7 bin dönüm alanda erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde yetiştiriliyor.

Bayramiç beyazı nasıl yetiştirilir?

Bayramiç beyazı, tohumdan yetiştirilir. Bunun için de önceki yıllarda verimli ve kaliteli ürün veren ağaçlardan alınan meyvelerin tohumları kullanılır. Türkiye’de coğrafi işaret tescili yapılan ürün diğer nektarin çeşitlerine göre daha uzun süre dayanıklıdır.

 

False