GeriKurabiye Tarifleri Bayram kömbesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayram kömbesi tarifi

Bayram kömbesi tarifi

Osmaniye’de Ramazan Bayramlarında misafirlere ikram edildiği için “bayram kömbesi” olarak adlandırılan bu kurabiye aynı zamanda kentte pastanelerde de kolayca bulunabiliyor. Genellikle kadınların bir araya gelip imece usulü hazırladıkları bayram kömbesini siz de evinizde yapabilirsiniz. Aşağıdaki malzemelerin büyük miktarlarda bayram kömbesi yapmak isteyenler için olduğunu da belirtelim. İşte bayram kömbesi tarifimiz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı süt
  • 3 kilogram şeker
  • 5 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 kilogram tereyağı
  • 1 adet ekmek mayası
  • 1 paket kömbe baharatı
  • Tarçın
  • Karanfil
  • Muskat
  • Yenibahar
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş çörek otu
  • 1 su bardağı susam

Bayram kömbesi tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına eleyin.

İçine baharatları, dövülmüş çörek otunu ve kabartma tozunu ekleyin.

Bir başka tencerede ılık süte şeker ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Bu karışımı unlu karışıma ilave edin.

Mayayı ılık suda eritin.

Yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp mayayla birlikte hamur malzemelerine ekleyin.

Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini kalın bir bezle örtüp mayalanması için 4-5 saat kadar dinlendirin.

Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp varsa özel kömbe kalıplarıyla yoksa elinizle şekillendirin.

Susamı suyla ıslatıp kurabiyelerin üzerine dökün.

Tepsiyi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.

Kurabiyeler kızarınca fırından alın ve dilediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun…