GeriRamazan Lezzetleri Bayat ekmekten pastırmalı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmekten pastırmalı börek tarifi

Bayat ekmekten pastırmalı börek tarifi

İftar sofraları elbette çok önemlidir ve güzel bir iftarın yerini de hiçbir şey tutamaz. Sizin için iftar sofranızı şenlendirecek nefis bir tarif hazırladık. Bayatlamış ekmeklerinizi de kolayca değerlendirebileceğiniz israfı önlemenize yardımcı olacak bu tarifi mutlaka siz de denemelisiniz.

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase kaşar rendesi
  • 1 kase çemensiz pastırma
  • Maydanoz

Bayat ekmekten pastırmalı börek tarifi Nasıl yapılır?

Ekmekleri dört eşit parçaya bölün.

Tereyağını eritip yumurta süt, tuz ve kabartma tozuyla birlikte çırpın.

Ekmekleri bu sosa ekleyip her tarafları bulanacak şekilde güzelce harmanlayın.

Sosa buladığınız ekmeklerin yarısını fırın kabına aralıksız olarak yerleştirin.

Kaşar rendesinin yarısını ekmeklerin üzerine serpin.

Peynirin üzerine pastırma dilimlerini yerleştirin.

Kalan ekmekleri de pastırmaların üzerine koyup en üste kalan kaşar rendesini serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verip kaşarlar eriyene ve kızarana kadar fırınlayın.

Fırından çıkarınca üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Pastırmalı böreğiniz hazır. Afiyet olsun…