Son Güncelleme:
Bat tarifi
Bat, Tokat ve Yozgat yörelerinde yapılan bulgurlu ve mercimekli bir yemektir. Yozgat’ta yapılanı daha sulu olur, Tokat’ta yapılanı ise yanında çıtır çıtır asma yapraklarıyla birlikte yenir. Biz bugün Yozgat yöresinin bat tarifini sofranıza taşımaya karar verdik. İşte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Kuru soğan
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz
Bat tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekleri derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
Altını kapattığınız mercimeklere ince bulguru ilave edip karıştırın.
Salçayı soğuk suyla açıp mercimeklere ekleyin.
Kuru soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın ve onları da diğer malzemelere ilave edin.
Limon suyu, nar ekşisi, tuz ve kırmızı biberi de ekleyin.
Biraz daha soğuk su ilave ettikten sonra karıştırın ve servis edin.