GeriTatlı Tarifleri Bardakta pratik tiramisu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bardakta pratik tiramisu tarifi

Bardakta pratik tiramisu tarifi

Misafir sayısı kadar yapıp kolayca servis edebileceğiniz bir tatlı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kahverengi toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 200 gram krema
  • 1 paket kedidili bisküvisi
  • Yarım bardak sade hazır kahve
  • Göz kararı parça çikolata

Bardakta pratik tiramisu tarifi Nasıl yapılır?

Kaynar su bulunan bir tencereye karıştırma kabınızı oturtun ve içine yumurtaları, şekeri ve tuzu koyup şeker eriyene kadar hızlıca çırpmaya başlayın. Bunu yapmamızın sebebi yumurtaların çiğ kalmasını önlemektir. Sonra labne peyniri ilave edip çırpmaya devam edin. Kremayı ayrı bir kapta mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpın.

Katılaşan kremayı, yumurtalı karışıma aktarıp spatula yardımıyla karıştırarak yedirin. Bisküvileri ıslatmak için kahvenizi hazırlayın. Bir adet kedidili bisküvisini ikiye bölüp kahveyle ıslatın ve bardağın dibine yerleştirin. Üzerine 1 kepçe kadar kremalı karışımdan ekleyin ve parça çikolata serpiştirin. Aynı şekilde yine 1 adet kedidili bisküvisini ikiye bölüp kahvede ıslatın ve karışımın üzerine koyun.

Bu şekilde 3 kat bisküvi olacak şekilde hazırlayın ve en üste krema karışımını koyduktan sonra kakao serpin. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.