GeriZeytinyağlı Tarifleri Barbunya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Barbunya tarifi

Barbunya tarifi

Ev sevilen bakliyatlardan biri olan barbunya, hem lezzetiyle hem de besleyici özelliğiyle yazın da kışın da zevkle tüketilen yemeklerden. Peki zeytinyağlı barbunya pilakinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Eğer farklı bir barbunya tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım. İşte Lezizz usulü barbunya tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış barbunya
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küp şeker
  • 1 tahta kaşığı domates salçası
  • Tuz

Barbunya tarifi Nasıl yapılır?

Barbunyaları bir gece önceden soğuk tuzlu suya yatırıp ağzını kapatın. Ertesi gün suyu çeken barbunyaları süzüp yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçene kadar su koyup haşlayın. Hafifçe yumuşamış olan barbunyaların suyu süzün ve kenara alın.

Zeytinyağını tencereye alın. Küp küp doğranmış soğan ve havuçları da ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından ince ince kıyılmış sarımsağı, küp küp doğranmış patatesi ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak haşlanmış barbunyalarınızı ekleyip şekerini ve tuzunu ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Yemeğiniz suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca altını kapatın. Kapağını açmadan oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuyan barbunyayı buzdolabına kaldırım birkaç saat iyice soğumasını bekleyin. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.