GeriSebze Yemeği Tarifleri Bamya yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya yemeği tarifi

Bamya yemeği tarifi

Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Tam bir lif deposu olduğu için aynı zamanda çok da sağlıklı bir sebze olan bamyayı etli ya da zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Biz sizin için sıcak havalarda soğuk soğuk yiyebileceğiniz nefis bir zeytinyağlı bamya tarifi hazırladık. Servis etmeden önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirmeyi de unutmayın…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Bamya yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.

Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.

Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.

Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.

Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin.

Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.

Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!