GeriAtıştırmalık Tarifleri Bamya kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya kızartması tarifi

Bamya kızartması tarifi

Bamya çok lezzetli bir sebze olmasına rağmen çok fazla sevilmiyor. Siz de bamya sevmeyenlerdenseniz ön yargılarınızı yıkmanıza yardımcı olacak nefis bir tarifimiz var: Çıtır çıtır bamya kızartması! Özellikle sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde enfes bir atıştırmalık haline gelen bamya kızartmasının tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka deneyin…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet iri ve uzun bamya

Haşlamak için:

  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 litre ayçiçeği yağı

Bamya kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Tepelerini bıçakla kestiğiniz bamyaları bol suyla yıkayın.

Bamyaları tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün ve renklerinin kaybolmaması için buzlu suya koyun.

Burada da 2 dakika beklettikten sonra süzüp kağıt havluyla iyice kurulayın.

Yumurtayı bir kasede çırpın.

Un ve galeta ununu da ayrı ayrı kaselere koyun.

Bamyaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın.

İyice kızdırdığınız sıvı yağa atıp 25-30 saniye kadar pişirin.

Yağdan alıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Afiyet olsun!