GeriSebze Yemeği Tarifleri Bamya kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya kızartması tarifi

Bamya kızartması tarifi

Bamya mutfağımızda genellikle sulu yemek olarak yenen bir sebze; tabii bir de Konya'nın meşhur bamya çorbası var. Peki bamyayı kızartıp çıtır çıtır cips gibi yiyebileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? İşte ABD'nin güney eyaletlerinden sofranıza misafir olacak kolay ve farklı bir tarif.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 25 adet bamya
  • Un
  • Galeta unu
  • 2 yumurta

Bamya kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Yıkayıp saplarını ayıkladığınız bamyaları haşlayıp sonra süzün.

Yumurtaları çırpın. Bamyalar suyunu çektikten sonra, önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.