GeriÇorba Tarifleri Bamya çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya çorbası tarifi

Bamya çorbası tarifi

Bamya yazın ve sonbaharın en kıymetli, bol lif kaynağı, vitamin deposu sebzesi. Ancak maalesef biz bu sebzenin değerini çok geç yaşta anlıyoruz. Ancak belki de değişik tariflerle çocuklara bu sebzeyi sevdirmek mümkündür.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak bamya
  • 1 tatlı kaşığı kıyma
  • 1 kaşık soğan
  • 1 küçük boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık bulgur
  • 2 kaşık zeytinyağı

Bamya çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ince ince kıyın ve sarımsaklarla karıştırıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu çektiğinde domatesinizi bulguru ve bamyaları ekleyin. Üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve 25 dakika kadar pişirin.

Tüm malzemeniz piştiğinde bir kevgirden ya da robottan geçirin ve çorba kıvamını elde edene kadar karıştırın. İşte uzayın derinliklerinden gelen vitamin deposu yeşil çorbanız hazır.