GeriAtıştırmalık Tarifleri Ballı tarçınlı elma cipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı tarçınlı elma cipsi tarifi

Ballı tarçınlı elma cipsi tarifi

Cips denince aklımıza genelde tuzlu atıştırmalıklar geliyor ama tatlı sevenleri memnun edecek cipsler de var. Örneğin ballı ve tarçınlı elma cipsi gerçekten çok nefis oluyor. Denemek isterseniz tarifi burada...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Ballı tarçınlı elma cipsi tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra bütün halde ince ince dilimleyip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.

Dilimlerin üzerine fırçayla balı yayın. Tarçını küçük bir süzgeç yardımıyla elmaların üzerine serpin.

120 derece fırında 1 saat pişirin ve ılındıktan sonra tüketin.