GeriTatlı Tarifleri Ballı sultan lokması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı sultan lokması tarifi

Ballı sultan lokması tarifi
Sofralarınıza lezzet kayacak bu tatlıyı siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

Sofralarınıza lezzet kayacak bu tatlıyı siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket hazır pasta tabanı
  • 1 kase galeta unu
  • 200 mililitre krema
  • 4 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 15-20 adet ayıklanmış ceviz içi
  • 10 yemek kaşığı bal

Ballı sultan lokması tarifi Nasıl yapılır?

Pasta tabanını tam ortadan ikiye ayırın. Alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağıyla yuvarlaklar halinde kesin. Bir kapta sütü ve yumurta beyazını karıştırın.

Kestiğiniz yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazı ve süt karışımına, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muzla ceviz içi yerleştirin.

Ayrı bir kapta krema ve toz şekerini karıştırın. Karışımı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın. Ballı sultan lokmanız servise hazır.