GeriZeytinyağlı Tarifleri Ballı patlıcan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı patlıcan tarifi

Ballı patlıcan tarifi

Tam bir sağlık deposu patlıcanı bir de böyle deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 adet sarmısak
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığının ucuyla kekik
  • 1 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Ballı patlıcan tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları çizgili olarak soyun. Soğuk ve tuzlu suda bekletin. Ufak bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, domates püresi, ezilmiş sarımsak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin.

Sudaki patlıcanları çıkarın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın.