Son Güncelleme:
Ballı patlıcan tarifi
Tam bir sağlık deposu patlıcanı bir de böyle deneyin!
Yapımı için malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 2 adet sarmısak
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığının ucuyla kekik
- 1 bardak su
- Tuz
- Karabiber
Ballı patlıcan tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları çizgili olarak soyun. Soğuk ve tuzlu suda bekletin. Ufak bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, domates püresi, ezilmiş sarımsak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin.
Sudaki patlıcanları çıkarın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın.